Tuinaanleg bij nieuwbouwwoning Heerenveen Nadat er een passend ontwerp op papier staat, kan de aanleg van de tuin gerealiseerd worden. Weiland Hoveniers is zeer bekwaam in het uitvoeren van aanlegwerkzaamheden in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Nieuwe tuin

U, als trotse bezitter van een nieuwbouwwoning, wilt natuurlijk ook een goed ogende tuin om het geheel af te maken. De werkzaamheden die voor u moeilijk zijn te realiseren, kunnen worden verzorgd door Weiland Hoveniers. Ook kan Weiland Hoveniers de gehele tuinaanleg voor u realiseren. Natuurlijk kunt u ook alleen voor advies bij ons terecht. Tevens realiseren wij ook complete tuinen rondom bedrijven, zodat deze mede uw visitekaartje worden.

 

Renovatie

tuinrenovatie2Wanneer u als nieuwe bewoner van een bestaande woning uw intrek neemt, kan het zo zijn dat de tuin niet aan uw eisen voldoet. De aanwezigheid van bijvoorbeeld grote bomen of heesters kunnen er voor zorgen dat uw uitzicht wordt belemmerd. Kortom; u ziet letterlijk door de bomen het bos niet meer. Wij zien hierin mogelijk het licht en kunnen zorg dragen voor een passende indeling. Uiteraard kunnen wij ook andere situaties waar u ontevreden over bent, aan uw wensen aanpassen.

 

Gazonrenovatie

gazonrenovatie6Over uw tuin bent u wel tevreden, maar uw gazon lijkt wel een waar ‘knollenveld’. Mogelijke problemen zoals mos en onkruid, het heeft allemaal een oorzaak. Onze hoveniers zien vaak meteen wat er loos is.

Wij helpen u met een stappenrenovatieplan en verzorgen het geheel tot een prachtig diepgroen gazon. Uiteraard moet een gazon ook mooi blijven, hiervoor geven wij u voldoende advies om uw gazon op en top te houden.

 

 

Bestrating

bestrating1Een pad, terras of oprit ontbreekt in geen enkele tuin. Vaak wordt dit als een apart onderdeel aan derden uitbesteed. Voor een goede planvorming en een passend geheel, vinden wij echter dat dit onderdeel aan de taakbesteding van de hovenier hoort te vallen. Zo kunnen we er voor zorgen dat bestrating en tuin samen een mooi geheel vormen. Wij kunnen de aanleg van alle soorten bestrating voor u verrichten, tot in de kleinste puntjes. Op ons bedrijf staan meer dan honderd verschillende soorten, kleuren en formaten stenen op showborden uitgestald. Op deze manier kunnen wij u gemakkelijk adviseren en een duidelijk overzicht geven van het assortiment. Dit geldt ook voor diverse grindsoorten.

 

Vijvers

vijver01Het op de juiste manier aanleggen van een mooie heldere vijver is geen gemakkelijk karwei. Door jarenlange ervaring zijn wij in staat om u een goed resultaat te leveren. Elke tuin heeft zijn eigen karakter, daarom moet hierbij de juiste vijver gezocht worden. Omdat wij werken via het biologische principe, zijn er geen technische hoogstandjes noodzakelijk om uw vijver helder te houden. Uiteraard geven wij u advies, maar toch wordt de vijver helemaal gevormd en ingericht naar uw keus. Wij verzorgen zowel voorgevormde vijvers als vijvers van rubber- en vijverfolie in alle vormen en afmetingen.
Ook kunt u bij ons terecht voor het plaatsen van diverse waterornamenten. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden. Vijver met strakke vormen.

 

 

Beplanting

beplanting1Het beplanten van uw tuin is meestal niet gemakkelijk. Er is een grote keuze in het plantenassortiment en het is moeilijk de juist passende planten bij de tuin te vinden. Denk maar eens aan de verschillende grondsoorten of aan de verschillende plaatsen (zon, schaduw, noord-, zuidzijde) van de tuin waar niet alle planten zich kunnen ontwikkelen. Onze deskundigheid komt hierbij goed van pas. Aan de hand van uw wensen stellen wij een beplantingsplan op. Op deze manier krijgt u een duidelijk overzicht van de soorten en hoeveelheden planten die in uw tuin worden verwerkt. Vervolgens kunnen wij u helpen bij het beplanten van uw tuin. Ook is er de mogelijkheid dat wij alleen het plantmateriaal leveren, zodat u het zelf, eventueel met enig advies, kunt aanplanten.

 

Houtconstructies

vlonder1Levensduur is zeer belangrijk voor houtconstructies. Door materialen te gebruiken die garant staan voor een langere levensduur, kunt u zo lang mogelijk genieten van uw houtconstructie.

Weiland Hoveniers bouwt van vlonders tot walbeschoeiingen en van pergola’s tot schuttingen.

 

Onderhoud

Het is heerlijk om na de aanleg in uw tuin aan het werk te gaan! Geen tijd, of niet het juiste gereedschap om de tuin in een goede conditie te houden? Dan verzorgen wij graag het onderhoud aan uw tuin.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.